1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Podziel na 4 kotlety, a następnie rozbij tłuczkiem. Obsyp solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, wlej śmietankę, dodaj do niej musztardę i posiekane 2 ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aż trochę zgęstnieje.
3. Rozgrzej pozostałe 2 łyżki masła. Dorzuć mrożone warzywa i smaż na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj pozostały posiekany czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pora umyj i pokrój w krążki. Dopraw do smaku solą i pieprzem i skrop 1 łyżką oleju. Wymieszaj.
4. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, smaż kotlety po 4-5 minut z każdej strony. Kotlety podawaj od razu po usmażeniu, polane sosem musztardowym. Obok ułóż warzywa z patelni oraz surówkę. Posyp posiekaną natką. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.