1. Mięso umyj i osusz, pokrój w plastry, a następnie w podłużne paski. Obsmaż na gorącym oleju z każdej strony. Przełóż do wysokiego rondla.
2. Cebulę pokrój w piórka, kiełbasę w plastry i podsmaż razem na patelni. Dodaj do mięsa, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Duś pod przykryciem ok. 40 minut.
3. Paprykę pokrój w paski, pieczarki na ćwiartki, ogórki kiszone w plasterki, czosnek drobno posiekaj. Dodaj wszystko do gotującego się mięsa i gotuj razem ok. 15 minut.
4. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę, dopraw do smaku solą i pieprzem, gotuj razem ok. 5 minut. Podawaj z ulubionym pieczywem. Danie podawaj w głębokim talerzu lub miseczkach. Udekoruj natką pietruszki. Obok na talerzu ułóż pieczywo. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.