1. Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz, zmiażdż, wymieszaj z musztardą, olejem, oregano, solą i pieprzem. Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na kilka godzin do lodówki.
2. Na patelni rogrzej olej. Obsmaż na nim mięso z każdej strony. Przełóż je do garnka, zalej bulionem i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut. Po tym czasie szynkę wyjmij z garnka, a sos pozostaw na ogniu. Marchewkę z groszkiem i kukurydzą, odsącz z zalewy i dodaj do sosu.
3. Śmietanę roztrzep z mąką i żółtkami. Powoli dolej do gotującego się sosu, cały czas intensywnie mieszając. Następnie dosyp posiekany koperek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w cienkie plasterki. Pora umyj, przekrój na pół i pokrój. Selera umyj i pokrój w niezbyt grube plasterki. Jabłko obierz, paprykę umyj, pokrój w słupki wielkością zbliżone do selera. Wymieszaj wszystkie warzywa i jabłko. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z jogurtem i kolendrą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokrój w plastry i polej sosem. Podawaj obok ziemniaków i surówki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.