1. Mięso umyj i osusz. Podziel na kotlety o grubości ok. 1,5-2 cm. Lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.
2. a patelni rozgrzej olej. Obsmaż na nim mięso z obu stron. Przełóż mięso do garnka, zalej bulionem i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie dodaj wino, suszoną żurawinę i konfiturę. Gotuj całość bez przykrycia około 30 minut, aż mięso będzie miękkie, a sos odparuje.
3. Warzywa i jabłko umyj i osusz. Z cykorii zdejmij wierzchnie liście. Następnie zdejmij po 2 ładne, duże liście z każdej cykorii i odłoż je do dekoracji. Pozostałe części cykorii przekrój na połowy, wytnij z nich głąby, a następnie cienko pokrój. Dodaj drobno pokrojonego pora, pokrojoną w cienkie paseczki paprykę, obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz szczypiorek. Dopraw solą, cukrem i pieprzem, a następnie zalej oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
4. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Dodaj posiekaną natkę i wymieszaj dokładnie. Kawałki schabu podawaj polane sosem i ułożone obok kaszy. Surówkę włóż do odłożonych wcześniej liści cyrokii i w ten sposób ułóż na talerzu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.