1. Mięso umyj i osusz. Pokrój na plastry grubości ok. 1,5 cm. Rozbij tłuczkiem.
2. Dwa ząbki czosnku drobno posiekaj, wymieszaj z solą, papryką, przyprawą do grilla oraz olejem. Marynatą natrzyj dokładnie mięso i odstaw je do lodówki.
3. Pozostały czosnek i suszone pomidory drobno posiekaj. Dodaj jogurt, majonez i koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chrzan połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pomidora sparz, obierz ze skórki i usuń z niego gniazdo nasienne. Ogórki konserwowe i pomidora pokrój w drobną kostkę, a następnie wymieszaj z ketchupem i szczypiorkiem. Mix sałat połącz z pokrojonym w plasterki ogórkiem i posiekanymi rzodkiewkami. Zalej sosem fix przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
4. Kotlety grilluj na dobrze rozgrzanym ruszcie po kilka minut z każdej strony. Podawaj od razu po przygotowaniu. Grillowaną karkówkę ułóż na talerzu obok sałatki. W osobne naczynia wlej sosy. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.