1. Pokrój kurczaka w kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj posiekaną cebulę szalotkę, czosnek oraz curry. Duś całość 10 minut.
2. Obierz buraki i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z miodem i cukrem, wyłóż na blachę i wstaw do piekarnika na 15 min. Piecz w temperaturze 175 °C.
3. W tym czasie ugotuj ziemniaki. Gdy będą gotowe, wbij do nich 2 żółtka, dodaj masło i gałkę muszkatołową, a następnie ugnieć na purée.
4. Do uduszonego kurczaka dodaj śmietankę kremową i posiekaną natkę pietruszki (według uznania). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na talerz wyłóż ziemniaki, obok upieczone buraki i potrawkę z curry z kurczaka. Posyp natką pietruszki.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.