1. Mięso umyj i osusz. Posyp solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstaw na 10 minut.
2. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Smaż mięso z każdej strony przez ok. 7 minut, aż uzyska złoty kolor. Następnie wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
3. Przygotuj sos. Porzeczki opłucz i obierz z ogonków, wrzuć do rondelka i gotuj, aż się rozpadną (ok. 10 minut). Dodaj łyżeczkę masła. Dopraw do smaku solą, pieprzem, 3 dużymi łyżkami miodu oraz odrobiną cukru, w takich proporcjach, aby uzyskać słodko-kwaśny smak.
4. Różyczki brokuła wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut. Następnie przełóż je na patelnię z rozgrzanym masłem, dodaj odcedzony groszek i kukurydzę z puszki oraz posiekaną papryczkę chili. Dodaj sól i pieprz do smaku. Ćwiartkę kurczaka i sos porzeczkowy podawaj z ugotowaną kaszą, groszkiem, kukurydzą oraz brokułami. Całość posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.