1. Mięso umyj i osusz. Musztardę wymieszaj z miodem, dodaj świeże zioła, sól, pieprz oraz czosnek. Marynatą nasmaruj mięso i odstaw na noc do lodówki.
2. Wymieszaj suche składniki ciasta, a następnie rozrób drożdże w połowie letniej wody. Dodaj cukier, wymieszaj i wlej do mąki. Wyrabiaj ciasto, powoli dolewając do niego pozostałą część wody. Następnie odstaw na 30 minut, aby wyrosło.
3. Z ciasta uformuj placek o grubości 3-4 cm i zawiń w niego mięso. Dokładnie sklej miejsce łączenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez godzinę.
4. Przygotuj sałatkę, ścierając buraczki na tarce i mieszając je z kapustą. Posyp prażonymi pestkami dyni. Pieczeń pokrój w grube plastry, podawaj z sosem tatarskim i sałatką. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.