1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i umieść na niej mięso. Smaż do momentu, gdy kurczak uzyska złoty kolor. Następnie zdejmij z ognia i przełóż do miski.
3. Na czystej patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Delikatnie podsmażaj posiekany czosnek i umyty szpinak. Dodaj pomidorki przekrojone na pół i smaż całość przez dwie minuty, ciągle mieszając. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
4. Do szpinaku dodaj śmietanę i kurczaka. Gotuj sos przez kilka minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron z kurczakiem i sosem podawaj w głębokim talerzu. Posyp startym parmezanem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.