1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w kostkę, obsyp solą i pieprzem. Każdą cząstkę pomarańczy dokładnie obierz z białej błony. Brokuła umyj i podziel na różyczki. Cebulę pokrój w piórka.
2. Mięso podsmaż na maśle, następnie dodaj cebulę i różyczki brokuła. Razem podsmażaj ok. 3 minut. Zalej wszystko bulionem. Dodaj konfiturę i duś pod przykryciem ok. 5 minut.
3. Do mięsa z brokułem dolej śmietankę i duś bez przykrycia ok. 5 minut. Na samym końcu dodaj cząstki pomarańczy i gotuj wszystko 2 minuty, delikatnie mieszając, tak aby cząstki pomarańczy się nie rozpadły.
4. Makaron czekoladowy ugotuj według przepisu na opakowaniu. Polej sosem z kurczakiem, warzywami, owocami i podawaj w głębokim talerzu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.