1. Pierś z kurczaka natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem (ilość czosnku według uznania, najlepiej ok. 4-5 ząbków), sosem sojowym, olejem i pozostałymi przyprawami. Odstaw na 10 minut.
2. Przełóż mięso na patelnię i smaż na złoty kolor po 2,5 minuty z każdej strony. Następnie włóż mięso do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz pod przykryciem w temperaturze 170 stopni przez kolejne 20 minut.
3. Do gotowego mięsa dodaj pokrojonego w kostkę ananasa z puszki i dolej połowę zalewy (sok z ananasa).
4. Ugotuj kaszę jaglaną (według przepisu na opakowaniu) i wymieszaj z masłem. Bardzo smacznym i prostym dodatkiem do dania może być mix sałat z pomidorkami cherry. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.