1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Przestudź. Mięso posól i popieprz. Wymieszaj z cebulą.
2. Do mięsa z cebulą dodaj jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Uformuj kulki o średnicy ok. 3 cm i obtocz je w mące.
3. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż na nim pulpety, a następnie przełóż je do garnka, zalej bulionem i gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj śmietankę i gotuj jeszcze 10 minut. Na koniec gotowania dodaj posiekany koperek.
4. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórka obierz, rzodkiewkę umyj. Pokrój w kostkę. Wymieszaj z jogurtem greckim i dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Danie podawaj w głębokim talerzu lub miseczce. Udekoruj natką pietruszki. Obok na talerzu ułóż pieczywo. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.