1. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować w soli, pieprzu i kilku kroplach tabasco.
2. Warzywa (cebulę, pieczarki, paprykę) pokroić w kawałki i nabic na przemian z mięsem na patyczki do szaszłyków.
3. Ugotowany ryż wymieszać z 1/4 kostki masła i dodać 1 łyżkę kurkumy oraz drobno poszatkowaną marchewkę. Na małym ogniu udusić do miękkości marchewki i dodać groszek.
4. Ugotowac brukselkę, przesmażyć ją krótko na maśle i dodać 4 łyżki bułki tartej. Całość smażyć jeszcze ok. 4 minuty do połączenia się składników. Szaszłyki podaj z ryżem i brukselką.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.