1. Cienko rozklep umyty filet z kurczaka. Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość 3 mm.
2. Szpinak przesmaż na patelni z czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj śmietankę 30%, smaż przez 5 minut do odparowania wody.
3. Rozwałkowane ciasto posmaruj serkiem topionym, wyłóż na nie rozklepany filet z kurczaka oraz przesmażony szpinak. Zawiń w roladę i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do rozgrzanego do 1750C piekarnika na 25 minut. W tym samym czasie wstaw do gotowania na 20 minut młode ziemniaki. Zrób purée.
4. Upieczoną roladę wyjmij z piekarnika i gorącą pokrój w plastry o grubości 3 cm (nożem z ząbkami). Rzodkiewkę oraz obrany ogórek zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj śmietanę 18%. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki połącz z masłem, posyp suszonym koperkiem. Do miseczki nałóż mizerię. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.