1. Na patelni rozgrzej smalec i obsmaż na nim pokrojoną w plastry o grubości 1,5 cm karkówkę tak, aby były dobrze zarumienione z każdej strony. Pod koniec smażenia posól. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
2. Na tej samej patelni smaż do zeszklenia białą cebulę pokrojoną w piórka. Wyłóż ją na plastry karkówki. Ketchup wymieszaj z przyprawą do karkówki, miodem i pieprzem. Gotową marynatę wylej na karkówkę i wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz 35 minut.
3. Obrane ziemniaki ugotuj. Po ugotowaniu dobrze ugnieć na purée. Odstaw do ostygnięcia. Do ziemniaków dodaj mąkę i jaja. Dokładnie ugnieć do połączenia się składników. Gotową masę zroluj na stolnicy wysypanej mąką, uformuj rulony, które następnie pokrój w 3-centymetrowe kawałki. Powstałe kopytka wrzuć do osolonej wody i gotuj je, aż wypłyną na powierzchnię.
4. Ogórki pokrój w półksiężyce, cebulę czerwoną w piórka, paprykę konserwową w paski. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.