1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. W skórkę wetrzyj sól i pieprz.
2. Na mocno rozgrzaną patelnię z olejem połóż kurczaka skórą do spodu. Smaż bez przewracania przez 3–4 minuty, aż skóra zrobi się złocista i chrupiąca. Przewróć piersi skórą do góry i smaż przez kolejne 2–3 minuty, podlewając winem.
3. Piersi duś w winie do czasu, aż odparuje jego połowa. Dolej bulion, dodaj miód i duś do odparowania i zmiany barwy sosu na złocistobrązową. Delikatnie obtocz piersi w sosie. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.
4. Bób umyj w zimnej wodzie i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj przez 3 minuty od momentu ponownego zagotowania. Odcedź i płucz zimną wodą, aby fasolki się schłodziły. Obierz. Przygotuj sałatkę, krojąc pomidorki na pół, a cebulę w piórka. Posyp serem i delikatnie wymieszaj składniki. Z miodu, oleju, soku i musztardy przygotuj dressing. Piersi podawaj w całości lub pokrojone na plastry. Obok ułóż sałatkę i ulubione pieczywo. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.