1. Mięso umyj i osusz. Usuń kość. Przekrój filety wzdłuż, nie dzieląc do końca, aby utworzyła się kieszeń na farsz. Natrzyj mięso solą, pieprzem i suszonym estragonem.
2. Przygotuj farsz, miksując 4 łyżki masła z suszonymi pomidorami, czosnkiem, cebulą, ziołami i orzechami. Wypełnij nim wcześniej przygotowaną kieszeń i zepnij wykałaczkami.
3. Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym skórą do góry, ułóż na nim kilka suszonych pomidorków, podlej 1/4 szklanki wody i piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4. Ugotuj młode ziemniaki i fasolkę szparagową. Bułkę tartą podsmażaj na suchej patelni tak długo, aż zrobi się lekko brązowa. Dodaj 6 łyżek masła i wymieszaj. Zagotuj litr wody, dodaj 3 łyżki octu i mocno zamieszaj. Do wody w ruchu wbij jajko i ciągle mieszając, gotuj je do ścięcia się białka. Wyjmij jajko z wody i powtórz proces z pozostałymi jajkami. Kurczaka wyłóż na talerz i umieść na nim jajko. Obok ułóż ziemniaki i ugotowaną fasolkę szparagową. Posyp bułką tartą z masłem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.