1. Mięso umyj i osusz. Przypraw solą i pieprzem. Pokrój w kawałki.
2. Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe. Dodaj zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu.
3. W wysokim rondlu rozgrzej olej. Kawałki kurczaka obtocz w cieście i włóż do rozgrzanego oleju tak, aby się całkowicie zanurzyły. Usmaż na złoty kolor.
4. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przez 5 minut obgotuj we wrzątku pokrojoną w plastry marchewkę oraz różyczki brokuła i kalafiora. Masło rozpuść na patelni, dodaj drobno posiekany czosnek i delikatnie podsmaż. Następnie dodaj podgotowane warzywa i podsmażaj, aż będą miękkie. Na końcu dodaj odsączoną kukurydzę z puszki i podsmażaj jeszcze przez minutę. Kurczaka podawaj ułożonego obok ryżu oraz smażonych warzyw. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.